ישנם סוגים של שמן בישול חלקם בריאים וחלקם פחות, חשוב לשקול אם השמן עדיין בריא לאכילה לאחר שחיממתם אותו במהלך הבישול.
הסיבה לכך היא שלשמני בישול יש מגוון של נקודות עשן או טמפרטורות שבהן הם כבר לא יציבים. כדאי להימנע משימוש בשמני בישול לבישול בטמפרטורות מעל לנקודת העשן שלהם.
כאשר מחממים שמן בישול במיוחד בחום גבוה, הם מגיעים בסופו של דבר לנקודת העשן שלהם. זו הטמפרטורה שבה השמן כבר לא יציב ומתחיל להתפרק.
כאשר שמן מתפרק, הוא מתחיל להתחמצן ולשחרר רדיקלים חופשיים. לתרכובות אלו יכולות להיות השלכות בריאותיות שליליות, שעלולות לגרום לנזק תאי שעלול להוביל להתפתחות מחלה.
יתר על כן, שמנים המגיעים לנקודת העשן שלהם משחררים חומר בשם אקרוליין, שעלול ליצור טעם שרוף לא נעים. אקרולין באוויר עלול להיות מסוכן לריאות שלנו.
לשמנים מזוקקים יש מראה אחיד ונוטים להיות פחות יקרים. שמנים מזוקקים מתקבלים מזרעים כמו פולי סויה, חמניות, קנולה וכו'. לשמנים מזוקקים יש תכולת שומן טראנס גבוה דבר שיש לו השפעה מזיקה גם אם הוא נצרך בכמויות קטנות.
זה עלול להוביל להצטברות שומן בכבד ולבעיות בריאותיות רבות כמו עלייה בכולסטרול הרע, רמות נמוכות של HDL, עלייה ברמות הסוכר בדם, השמנת יתר, סרטן וכו'.
שמנים לא מזוקקים עוברים עיבוד מינימלי ועשויים להכיל חלקיקי משקעים, בעלי מראה מעונן יותר, ושומרים יותר על טעמם וצבעם הטבעיים ובד"כ מכילים יותר חומרים מזינים, אבל הם גם רגישים יותר לחום ועשויים להתעפש מהר יותר.
שמנים מזוקקים מסוימים מופקים באמצעות ממיסים כימיים, בעוד שמנים אחרים מופקים על ידי כבישה של צמחים או זרעים. עדיף להמנע משמנים המופקים כימית ולהעדיף את אלה שנעשו בכבישה, כמו שמן זית בכבישה קרה.
כך שלבישול בחום גבוה, חשוב לבחור שמנים ששומרים על יציבותם. שמנים שחוממו מעבר לנקודת העשן שלהם מתפרקים, מה שמשפיע על הטעם ועלול לייצר תרכובות לא בריאות.
חלק מהשמנים עדיף להשתמש בהכנות קרות או כתוספי תזונה, אך לא מומלץ לבישול בחום גבוה. כמה דוגמאות כוללות שמן דגים, שמן פשתן, שמן דקלים ושמן אגוזים.

להלן שמנים מומלצים לבישול העמידים בטמפרטורות גבוהות ובנוסף, הם מכילים חומצות שומן בלתי רוויות שונות, נוגדי חמצון ותרכובות אחרות שעשויות להציע יתרונות בריאותיים:
שמן זית בכבישה קרה (בישול עד 165°)
שמן אבוקדו
שמן זרעי ענבים
שמן חריע
שמן קוקוס (ללא ריח או רגיל)
כדאי להכנס עכשיו לקבלת עוד מידע על השיטה שלי
שאיתה עד היום עזרתי לאלפי אנשים
ואשמח לעזור גם לך
בלחיצה כאן https://bit.ly/3YWGne2