להגביר ירידה במשקל – שלושה טיפים פשוטים

טיפים תזונתיים להגביר ירידה במשקל

בבסיסה של ירידה במשקל ושמירה על הבריאות היא התזונה.👉

חשוב לבחור תזונה שהיא נכונה לנו, ברוב השיטות הקיימות היום, נוכל לראות שכמעט בכולן יש חשיבות גבוהה לצריכה גבוהה של ירקות.🥑🥦🍅🍠🥥🍆

1. תני לגוף לעכל קודם את הערכים התזונתיים הטובים מהאוכל;

כדאי מאוד לצרוך בתחילת הארוחה ירקות כדי שהגוף יזהה את החומרים התזונתיים המוגשים לו ויתחיל בפירוקם כמה שיותר מהר.

יש לשים לב במצבים בהם יש בעיות של מעי רגיז או עיכול בעייתי של ירקות לצרוך במידה נכונה אך לא להפסיק.

למשל אפשר לנסות לשתות לתקופה מיצים או שייקים ללא סיבים אם יש בעיות עיכול של ירקות.

❗️חשוב להרגיל את הילדים שלנו לאכול פירות וירקות מגיל צעיר כדי שיורגלו בכך. 😀

חשוב להראות ולתת להם לרגיש ולהריח את הפרי והירק השלם מגיל צעיר כדי שיחוו את זה ולא רק כאוכל טחון ולעוס. גם אם הם לא יאכלו את זה חשוב שזה יהיה חלק מהחוויה הקולינרית שלהם.

מחקר שנערך בטוקיו שביפן בשנת 2015 קבע שלילדים שהחלו את הארוחה שלהם עם ירקות היתה פחות נטיה להשמנה מילדים שהחלו את הארוחה שלהם עם בשר או דגים.

ילדים שאכלו יותר ירקות בתחילת הארוחה יש נטיה לאכול בסהכ יותר ירקות מאשר ילדים שאוכלים אותם בהמשך הארוחה

2. סיבים גורמים לתחושת שובע;

כשאנו אוכלים ירקות בתחילת הארוחה היתרון הוא שהסיבים סופגים מים בקיבה, מה שגורם להרגיש שובע מהר יותר.

3. ירקות מעכבים עליית אינסולין מהאוכל;

אכילת ירקות בתחילת הארוחה עוזרת להגביר את הבריאות הכללית ולשמור על המשקל, כי עליית האינסולין מהאוכל שאוכלים מעוכבת בגלל הסיבים בירקות ומרגישים שובע מהר יותר.

אם הבטן שלך מעכלת סיבים צמחיים, הפחמימות – שאת אוכלת אחרי הירקות, השומנים והחלבונים שלך – מתכסות בסיבים של הירקות, וזה מאט את עליות האינסולין ואת מהירות הובלת הסוכר לדם. לכן אם אוכלים מעט פחמימה כדאי לאכול אותה בסוף הארוחה.

….אז –

נסי לאכול את הארוחה הראשונה שלך עם סלט עשיר עם טחינה, ותחווי איך הולך היום שלך.

כמה את שבעה במשך היום ומה רמת האנרגיה לאותו יום. נסי, זה שווה את זה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *