פירות יבשים הם פרי שכמעט כל תכולת המים הוסרה באמצעות שיטות ייבוש.
הפרי מתכווץ בתהליך זה ומשאיר פרי מיובש קטן ועתיר אנרגיה.
צימוקים הם הסוג הנפוץ ביותר, ואחריהם תמרים, שזיפים מיובשים, תאנים ומשמשים.
זנים אחרים של פירות יבשים זמינים גם, לפעמים בצורה מסוכרת (מצופה סוכר). אלה כוללים מנגו, אננס, חמוציות, בננות ותפוחים.
פירות יבשים יכולים להישמר להרבה יותר זמן מפירות טריים ויכולים להיות חטיף שימושי, במיוחד בנסיעות ארוכות שבהן אין קירור זמין.
פירות יבשים עשירים בסיבים, ויטמינים ומינרלים. הוא גם עשיר בנוגדי חמצון פנוליים, שיש להם יתרונות בריאותיים רבים.
פירות יבשים עשויים לעזור ב:
לחץ דם נמוך.
לשפר את רמת הסוכר בדם.
לעזור בהפחתת סמנים דלקתיים וכולסטרול בדם.
להוביל לתחושת שובע מוגברת.
לשזיפים מיובשים למשל יש השפעה משלשלת טבעית בגלל תכולת הסיבים והסורביטול שלהם. הם גם ממלאים מאוד, ועשויים לעזור להילחם בנזק החמצוני בגוף.
התמרים עשירים בנוגדי חמצון, אשלגן, ברזל וסיבים. אכילת תמרים עשויה לסייע בהפחתת נזקי החמצון, למתן את רמת הסוכר בדם ולסייע בלידה לנשים בהריון.
פירות יבשים עשירים יחסית בקלוריות ובסוכר. פירות יבשים נפוצים מכילים 38-66% סוכר, ואכילה מרובה מהם עלולה לתרום לעלייה במשקל ולבעיות בריאות שונות.

חלק מהפרי מצופה בסוכר או בסירופ לפני ייבוש. מומלץ לקרא תמיד את האריזה בעת רכישת פירות יבשים ולהימנע ממותגים המכילים תוספת סוכר.
לחלק מהפירות היבשים מוסיפים סולפיטים כדי לשמר את הצבע, מה שעלול לגרום להשפעות שליליות בגוף ובעיקר במוח כי אלה חמרים מסוכנים
פירות יבשים המאוחסנים ומטופלים בצורה לא נכונה עלולים גם להיות מזוהמים בפטריות ורעלים.
טיפים:
• בדומה למאכלים רבים אחרים, לפירות יבשים יש היבטים טובים ורעים כאחד.
פירות יבשים יכולים להגביר את צריכת הסיבים והחומרים התזונתיים ולספק לגוף כמויות גדולות של נוגדי חמצון.
• עם זאת, הם גם עשירים בסוכר וקלוריות, ועלולים לגרום לבעיות כשאוכלים אותם בכמות מוגזמת.
• מסיבה זו יש לאכול פירות יבשים רק בכמויות קטנות, רצוי יחד עם מזונות מזינים אחרים.
• כמו כן, הם מזון עתיר פחמימות, מה שהופך אותם לא מתאימים לדיאטה דלת פחמימות.
• בסופו של יום, פירות יבשים רחוקים מלהיות מושלמים, אבל זה בהחלט חטיף בריא ומזין הרבה יותר מצ'יפס או מזונות זבל מעובדים אחרים.
• והכי חשוב – לא לאכול בכלל פירות יבשים שאינם אורגנים ויש בהם חמרים מסוכנים.
אם אנחנו בעבודה או במפגש ויש היצע של פירת יבשים…פשוט לא לאכול את כל הזרחניים עם הצבעים החזקים והשקופים- זה רעל.
ניתן להבחין לפי מראה:
תמרים נראים אותו דבר. יש להזהר משזיפים שהמומלצים הם בצבע חום ולא צהוב זרחני. צימוקים מומלצים הם בצבע חום ולא ירוק או צהוב זרחני וכד'.
חג ט"ו בשבט שמח וטעים
אני מזמין אותך ללמוד עוד על איזון הגוף בדרך בריאה
ולקבל כלים יישימים לאיזון וירידה במשקל
אני מזמין אותך לשמוע שידור שלי
כניסה בלינק כאן https://bit.ly/2W2z5XB