קייל הוא עלה ירוק מלא באנטיאוקסידנטים הוא סופר פוד…כוכב על תזונתי
בשל כמויות הוויטמינים A, K, B6 ו-C, סידן, אשלגן, נחושת ומנגן שהוא מכיל.
ואני גם מכין צ'יפסים פשוטים ומטורפים בטעמם של קייל…שהילדים חוטפים
קייל מתולתל הוא הסוג הנפוץ ביותר. העלים הירוקים הבוהקים נראים כמו סלסולים. הטעם חריף ומפולפל.
לקייל דינוזאור יש עלים ירוקים צרים שהם מקומטים כמו עור דינוזאור. העלים מחוברים לגבעול מוצק שיש להסיר.
קייל רדבור הוא קייל עם עלים מסולסלים שצבעם נע בין אדום עמוק לסגול.
קשה יותר למצוא קייל רוסי ויש לו עלים שטוחים בשוליים שצבעם נע בין ירוק לאדום לסגול. יש לו טעם מתוק ומפולפל יותר.

לקייל יתרונות תזונתיים רבים –
קייל הוא כוכב על תזונתי בשל כמויות הוויטמינים A, K, B6 ו-C, סידן, אשלגן, נחושת ומנגן שהוא מכיל. בכוס אחת של קייל גולמי יש רק 33 קלוריות ורק 7 גרם פחמימה. קייל הוא בן למשפחת הירקות המצליבים יחד עם כרובית, כרוב ניצנים, כרוב, ברוקולי, ירוקי קולארד, קולרבי, רוטבגה, לפת ופאק צ'וי. ירקות אלו מציעים יתרונות בריאותיים, כולל הפחתת הסיכון לסוגים שונים של סרטן.
קייל מחזיק היטב את המרקם שלו בבישול, וניתן לאדות אותו, לטגן אותו, לצלות אותו או לאכול אותו נא. אפשר להפוך אותו לשייקים, צ'יפס קייל, לשים אותו במרק, לרסק אותו עם ירק כמו זוקיני או להפוך אותו לפסטו. כדאי להסיר תמיד את הצלע האמצעית מכיוון שהיא נוטה להיות קשיחה וסיבית מדי ומעניקה טעם מר יותר בעת האכילה. מסירים את הצלע ביד או עם מספריים למטבח.
קייל מחזיק מעמד עד חמישה ימים אם הוא עטוף רופף במקרר. אם נשמר יותר מזה העלים נוטים להתקשות.
עם הסוג קייל המוארך אנחנו עושים בבית חביתות חומוס למשל.
אפשר לשים את העלה מכל סוג בשייק. זה מצויין.
וכדי להפוך את הקייל לטעים ברמה מטורפת כדאי לעשות עיסוי של הקייל ללא הגזע כלומר רק העלים עצמם, עם מלח הימלאיה ולימון…בערך 2-3 דקות.
זה מתרכך ומעדן את הטעם.
ואז להכניס לסלט או להכנת צ'יפסים טעימים ברמה גבוהה לשים בתנור במעלות הכי נמוכות (בד"כ 50 זה הכי נמוך) עם דלת פתוחה עם מגבת ללילה.
ואז…רק תקפידו להיות הראשונים שמגיעים לתנור כי זה מתחסל!!! הילדים גם מתים על זה!!!
ובזכות המעלות הנמוכות במשך הלילה הרבה מהערכים התזונתיים נשמרים.
מתכון עם קייל – קייל מטוגן עם עגבניות שרי. 6 מנות.
קייל מחזיק היטב את המרקם שלו בבישול. למרות שכל מגוון יעבוד במנה הזו, קייל דינוזאור מתולתל וירוק כהה נראה מרהיב, במיוחד לצד שילוב של עגבניות שרי אדומות, צהובות וכתומות
רכיבים
2 כפיות שמן זית כתית מעולה
4 שיני שום, פרוסות דק
1 קילו כרוב, גבעולים קשים הוסרו ועלים קצוצים גס
1/2 כוס ציר מרק ירקות
1 כוס עגבניות שרי, חצויות
1 כף מיץ לימון טרי
1/4 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים עד להזהבה קלה עד 2 דקות. מערבבים פנימה את הקייל והירקות. מכסים, מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומבשלים עד שהקייל נבול וחלק מהנוזלים מתאדים – כ-5 דקות. מערבבים פנימה את העגבניות ומבשלים ללא כיסוי עד שהקייל רך – כ- 7 דקות נוספות. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את מיץ הלימון, המלח והפלפל. מגישים מיד.
אני מזמין אותך ללמוד עוד על איזון הגוף
ולקבל כלים יישימים לאיזון וירידה במשקל
אני מזמין אותך לשמוע שידור שלי
כניסה בלינק כאן