תזונה קטוגנית וכולסטרול – צריך להזהר או לפחד?

תזונה קטוגנית, הידועה בכינויה קיטו, היא תזונה דלת פחמימות ועתירת שומן בריא, היא צברה פופולריות בשנים האחרונות. זה כרוך בהפחתת צריכת הפחמימות והחלפתן בשומן, מה שמכניס את הגוף למצב מטבולי הנקרא קטוזיס.

כשזה מגיע לבריאות הלב וכולסטרול, יש כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון❗

הוכח כי דיאטת הקיטו מעלה את רמות הכולסטרול HDL, אשר מכונה לעתים קרובות כולסטרול "טוב". זה יכול להשפיע לטובה על בריאות הלב.

עם זאת, דיאטת הקיטו יכולה להוביל גם לעלייה בכולסטרול LDL, אשר מכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". רמות גבוהות של כולסטרול LDL עלולות להגביר את הסיכון למחלות לב. חשוב לציין שלא כל כולסטרול LDL זהה, וגם גודלם וצפיפותם של החלקיקים יכולים לשחק תפקיד בקביעת השפעתם על בריאות הלב.

יש גם לקחת לתשומת הלב שעד היום לא נמצא מחקר המוכיח קשר ישיר בין כולסטרול רע לבין בעיות לב. מה שכן נראה קשר במשך העשורים האחרונים בין כולסטרול לבין אריכות חיים ובריאות ואיזון ההורמונים ותנגודת אינסולין בייחוד אצל נשים.

👈כך שיש סיבה שהגוף מייצר כולסטרול שהוא חומר שומני שנמצא בדם וברוב הרקמות, ובמיוחד ברקמת עצב. הוא מרכיב חשוב של קרום התא וחיוני ליצירת הורמונים סטרואידיים ומלחי מרה ובעל תפקיד חשוב להעברת השומנים בדם ולכן זה לא בהכרח משהו רע כפי שמציין את זה לפעמים.

תזונה קטוגנית

מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות לפני תחילת כל דיאטה חדשה, כולל תזונת קיטו, במיוחד אם יש לך דאגות קיימות בבריאות הלב או רמות כולסטרול גבוהות. הם יכולים לספק ייעוץ והכוונה מותאמים אישית בהתאם למצב הספציפי שלך.

כדי לשמוע עוד טיפים ועוד על השיטה שלי😀

אפשר להכנס להדרכה בנושא אורח חיים בריא וירידה במשקל

ואשמח לעזור גם לך

בלחיצה כאן https://bit.ly/3YWGne2

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *