מיונז – מתכון מהיר להכנה ביתית

מיונז הוא תבלין ומרכיב פופולרי בשימוש במאכלים שונים, אך ישנם סוגים ואיכויות שונות ומאוד חשוב להקפיד על האיכות של המיונז.

אנשים אוהבים לשפר איתו את הטעם כי למיונז יש טעם עשיר, ובגלל שהוא רב תכליתי וניתן להשתמש בו במתכונים רבים. הוא משמש כבסיס לרטבים שונים, מטבלים וממרחים.

וכשמוסיפים אותם לכריכים וסלטים ולהמבורגרים, מיונז עוזר לשמור על לחותם ומונע מהם להתייבש בגלל המרקם הקרמי שלו, והעובדה שהוא עוזר לחבר בין טעמים.

המיונז קל לשימוש, מה שהופך אותו נוח להוספה למנות ללא כל הכנה נוספת.

תכולה תזונתית: בעוד שמיונז נחשב לעתים קרובות עשיר בקלוריות ושומן, הוא מספק מקור אנרגיה ויכול להיות חלק מתזונה מאוזנת כאשר הוא נצרך במידה. הוא מכיל שומנים חיוניים ויכול לתרום לתחושת השובע של הארוחה.

עם זאת, חשוב לבחור אפשרויות בריאות יותר. חלק ממוצרי מיונז מסחריים עשויים להכיל שומנים או תוספים לא בריאים, כך שקריאת תווית הרכיבים יכולה לעזור לך לבחור אפשרות טובה יותר. 👈והדבר הכי כדאי הוא להכין בקלות מיונז טבעי בבית 😊

מיונז טבעי טבעוני מציע מספר יתרונות למי שמקפיד על אורח חיים טבעוני או צמחי ואפילו עבור לא טבעונים שמחפשים אלטרנטיבות בריאות ובר קיימא יותר למיונז מסורתי. כמה מהיתרונות העיקריים של מיונז טבעוני כוללים:

✔הוא ידידותי לבעלי חיים: מיונז טבעוני מיוצר ללא שימוש במוצרים מן החי, מה שהופך אותו לאופציה נטולת אכזריות למי שרוצה להימנע מתמיכה בניצול בעלי חיים בתעשיית המזון.

✔תומך בבריאות הלב: מיונז טבעוני עשוי לרוב עם שמנים בריאים יותר על בסיס צמחי, כמו קנולה, אבוקדו או שמן זית, העשירים בשומנים חד בלתי רוויים. שומנים אלו יכולים להועיל לבריאות הלב ועשויים לסייע בהורדת הסיכון למחלות לב.

✔בעל תכולת שומן רווי נמוכה יותר: למיונז טבעוני יש בדרך כלל תכולת שומן רווי נמוכה יותר בהשוואה למיונז מסורתי העשוי בחלמונים, מה שיכול להועיל לבריאות הכללית, במיוחד כאשר הוא נצרך במידה.

✔הוא ידידותי לאלרגנים: מיונז מסורתי מכיל ביצים, שיכולות להיות אלרגן נפוץ. מיונז טבעוני מספק אלטרנטיבה בטוחה לאנשים עם אלרגיות לביצים או למי שמקפיד על דיאטה נטולת ביצים.

✔מהווה בסיס למתכונים ידידותיים לטבעונים

✔יש לו השפעה סביבתית חיובית: לייצור מיונז טבעוני יש בדרך כלל השפעה סביבתית נמוכה יותר בהשוואה למיונז מסורתי. הוא דורש פחות משאבי טבע, כמו מים ואדמה, ומייצר פחות פליטות גזי חממה, מה שהופך אותו לבחירה בת קיימא יותר.

✔הוא ללא לקטוז: מיונז מסורתי עשוי לפעמים להכיל כמויות קטנות של לקטוז אם הוא עשוי עם מי גבינה או מרכיבים אחרים שמקורם בחלב. מיונז טבעוני נטול לקטוז לחלוטין, מה שהופך אותו מתאים לאנשים עם אי סבילות ללקטוז.

בסך הכל, מיונז טבעוני יכול להיות אלטרנטיבה בריאה יותר, אתית יותר וידידותית לסביבה למיונז המסורתי.

מיונז

👈להלן מתכון להכנה ביתית למיונז טבעוני:

½ כוס חלב סויה

½ כוס שמן זית

2 שיני שום כתוש

1 כפית מיץ לימון סחוט

¼ כפית מלח הימלאיה

אופן ההכנה:

לטחון את רכיבי הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד…ובתאבון!

מומלץ להכנס עכשיו לקבלת עוד מידע על השיטה שלי

ולקבל עוד טיפים רלוונטים לאיזון הגוף

שאיתה עד היום עזרתי לאלפי אנשים

ואשמח לעזור גם לך

בלחיצה כאן https://bit.ly/3YWGne2

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *