מה יכול לגרום נשירה? ואיך להמנע

אני פוגש נשים רבות שמספרות שאוכלות ממש בריא אך עדיין יש נשירה וזה ממש מלחיץ ולא נעים.

אז נכון יש השלמות שיער ויש שמנים טבעיים מעולים שעוזרים להתמודד עם הבעיה,

אך ישנו גורם מרכזי שתורם להמשכיות התופעה והוא שימוש בשמפו עם SLS❗❗❗

סודיום לורל סולפט Sodium Lauryl Sulfate (SLS)

הוא חומר פעיל שטח שפותח עוד במלחמת העולם הראשונה לניקוי טנקים. כן,כן…ניקוי טנקים.😃

הוא נפוץ בשימוש במוצרי טיפוח אישי רבים, כולל שמפו, בגלל יכולתו ליצור אפקט קצף ולהסיר לכלוך ושמנים מהשיער. למרות שהוא יעיל כחומר ניקוי, יש חששות לגבי השפעתו הפוטנציאלית על בריאות האדם והסביבה.

👈הנה כמה סיבות לכך ש-SLS לא אידיאלי לשימוש בשמפו:

🔘גירוי העור והקרקפת: SLS יכול להשפיע באופן שלילי על העור והקרקפת, במיוחד עבור אנשים עם עור רגיש. זה עלול לגרום ליובש, גירוד ואדמומיות.

🔘פירוק שמנים טבעיים: SLS יעיל מאוד בהסרת שמנים מהשיער והקרקפת. אולי זה יכול להועיל לבעלי שיער שמן מאוד, למרות שישנם מוצרים טבעיים אחרים לשם כך, זה יכול להיות בעייתי הרבה יותר עבור אנשים עם שיער יבש או רגיל, שכן זה עלול להוביל ליובש ונזקים מוגזמים.

🔘גירוי בעיניים: כאשר SLS בא במגע עם העיניים, זה יכול לגרום לגירוי ולצריבה.

🔘חששות רעילות: למרות שבדרך כלל SLS נחשב בטוח עבור רוב האנשים בשימוש בריכוזים רגילים, יש לו פוטנציאל לקיים אינטראקציה עם כימיקלים אחרים וליצור תוצרי לוואי מזיקים. בנוסף, כמה מחקרים העלו כי חשיפה ממושכת לריכוזים גבוהים של SLS עשויה להיות קשורה להשפעות בריאותיות שליליות.

🔘השפעה על הסביבה: לאחר שנשטף לביוב, SLS יכול להיספג באדמה ובמים, ועלול לפגוע בחיי המים ובמערכות האקולוגיות.

בשל חששות אלו, אנשים רבים מעדיפים להשתמש בשמפו ללא SLS או ללא סולפט.

נשירה

חלופות אלה משתמשות בחומרים עדינים יותר שלהם סבירות נמוכה יותר לגרום לגירוי ובדרך כלל נחשבות עדינות יותר לשיער ולקרקפת.

ישנן מספר חלופות ל-Sodium Lauryl Sulfate (SLS) המשמשות בדרך כלל בשמפו ללא סולפט. חלופות אלו מתונות יותר ונחשבות בדרך כלל עדינות יותר על השיער והקרקפת.

להלן כמה חלופות סולפט נפוצות שנמצאות בשמפו:

🔘סודיום לורל סולפט Sodium Lauryl Sulfoacetate (SLSA): SLSA הוא חומר פעיל המופק משמני קוקוס ודקלים. זהו חומר קצף עדין ומשמש לעתים קרובות כתחליף ל-SLS בשמפו ללא סולפט. למרות שעדיף להמנע מהשימוש בשמן דקלים בגלל הפגיעה בסביבה בעקבות הפקתו.

🔘אס.סי. אי Sodium Cocoyl Isethionate (SCI): SCI מופק משמן קוקוס וידוע בעדינותו. הוא יוצר קצף עשיר ומנקה ביעילות את השיער מבלי לגרום ליובש יתר.

🔘דוסאי גלוקוסיד Decyl Glucoside: Decyl glucoside הוא חומר פעיל שטח לא יוני העשוי ממקורות צמחיים מתחדשים כגון תירס וקוקוס. הוא נחשב עדין מאוד ומשמש לעתים קרובות במוצרי תינוקות וכאלה המיועדים לעור רגיש.

🔘קוקמידופרופי בטמין Cocamidopropyl Betaine: זהו חומר פעיל שטח עדין המופק משמן קוקוס. הוא משמש לעתים קרובות בשילוב עם חומרים פעילי שטח אחרים כדי להגביר את היעילות שלהם תוך הפחתת גירוי פוטנציאלי.

🔘אמוניום קוקיאל איסתיאנט Ammonium Cocoyl Isethionate (ACI): ACI הוא חומר פעיל שטח עדין נוסף המופק משמן קוקוס. הוא יוצר קצף קרמי ועוזר לשמור על הלחות בשיער.

🔘קוקו בטאין: קוקו בטאין הוא חומר פעיל שטח עדין המופק משמן קוקוס. הוא משמש לעתים קרובות בשילוב עם חומרים פעילי שטח אחרים כדי להפחית את פוטנציאל הגירוי שלהם.

🔘לאורל קלוקוסיאד Lauryl Glucoside: Lauryl glucoside הוא חומר פעיל לא יוני העשוי מסוכר ושמן קוקוס. זה נחשב עדין מאוד ועדין על העור והשיער.

בעת בחירת שמפו ללא סולפט, חיוני לבדוק את רשימת הרכיבים כדי לוודא שהוא אינו מכיל SLS או כל סולפט אחר. יחד עם זאת תגובות אינדיבידואליות למרכיבים שונים עשויות להשתנות.

אני מזמין אותך להכנס להדרכה שלי

וללמוד עוד על תזונה וירידה במשקל בריאה ושמירה על אורח חיים בריא

לחיצה בלינק כאן https://bit.ly/3YWGne2

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *