ספורט – כן או לא?

ספורט – כן או לא❓ …אז זהו שזה תלוי👉

לספורט יתרונות רבים והוא חשוב לחיזוק הגוף, להעלאת מסת שריר ועוד.

הגוף שלנו בנוי משרירים…לא רק שרירי הרגלים או הבטן חשובים, אלא גם הלב בנוי משריר וגם מערכת העיכול שלנו, ועוד.

👈ההשפעה של ספורט ופעילות גופנית על אדם עם מערכת הורמונים לא מאוזנת יכולה להשתנות בהתאם לחוסר האיזון ההורמונלי הספציפי ולחומרתו.

להורמונים תפקיד מכריע בוויסות תפקודי גוף שונים, כולל חילוף חומרים, רמות אנרגיה, מצב רוח ובריאות כללית.

פעילות גופנית יכולה להשפיע על רמות ההורמונים, ובמקרים מסוימים היא עשויה לסייע באיזון מחדש של הורמונים מסוימים, לשפר את הבריאות הכללית ולהקל על כמה תסמינים הקשורים לחוסר איזון הורמונלי.

ויחד עם זאת פעילות גופנית במצב של בלוטות הורמונליות שאינן מאוזנת יכולה להשפיע על הגוף גם לעיתים באופן שלילי❗

בזמן חוסר איזון הורמונלי יש פוטנציאל לחרדות ומתח נוספים, וממש חשוב לדעת איזה ספורט לבצע ובאיזה מינון, ואם בכלל. אנחנו לא רוצים לעמול קשה ובסופו של עניין להיות עם רמת מתח אפילו גבוהה יותר ממקודם😍

ספורט

להלן כמה יתרונות פוטנציאליים של פעילות גופנית עבור אנשים עם חוסר איזון הורמונלי בתנאי שהם מבצעים את הספורט במינון הנכון עבורם:

✔️רגישות משופרת לאינסולין: פעילות גופנית סדירה יכולה לשפר את הרגישות לאינסולין ולעזור בניהול רמות הסוכר בדם, מה שמועיל לאנשים עם מצבים כמו תנגודת לאינסולין או סוכרת מסוג 2. אך יחד עם זאת יכולה להוות עוד גורם מעלה מתח וחרדה מיותרים.

✔️שחרור אנדורפינים: פעילות גופנית יכולה לעורר שחרור של אנדורפינים, שהם הורמונים שגורמים להרגשה טובה שיכולים לעזור לשפר את מצב הרוח ולהפחית את רמות המתח והחרדה, אך יש לבצע זאת ללא שילוב מתח וקושי רב מידי.

✔️איזון המשקל: פעילות גופנית יכולה לסייע בירידה במשקל, ובירידה בהיקפים מה שעשוי להיות רלוונטי במיוחד למצבים מסוימים הקשורים להורמונים כמו תסמונת השחלות הפוליציסטיות (PCOS) או הפרעות בבלוטת התריס, אך יש הכרח לבצע זאת במתינות ובהתאה לרמת הקושי האנדבדואלית.

✔️בריאות לב וכלי דם: פעילות גופנית יכולה לתמוך בבריאות הלב ולעזור להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם, אך חשוב לשלב זאת עם תזונה נכונה ולא להעמיס על הלב.

כך שחיוני לגשת לפעילות גופנית בזהירות, במיוחד אם יש לך חוסר איזון הורמונלי ידוע או כל מצב רפואי אחר. שגרת פעילות גופנית אינטנסיבית או בלתי הולמת עלולה להחמיר מצבים מסוימים. מומלץ להעזר כדי לדעת אילו סוגי פעילות גופנית מתאימים למצב הספציפי שלך.

מומלץ להקשיב תמיד לגוף שלך ולשים לב איך פעילות גופנית גורמת לך להרגיש. אם יש תופעות שליליות או אי נוחות במהלך פעילות גופנית, כדאי להפסיק מיד ולהוועץ עם יועץ בריאות.

או אם חווים עייפות גבוהה מאוד וחוסר רצון לבצע פעילות גופנית ייתכן שהבלוטות ההורמונליות שלך שחוקות מידי ועדיף למתן את הפעילות או לדחותה עד לאחר איזון הורמונלי הכרחי, גם לשם ביצועים גופניים מאוזנים וגם לשם שמירה על הבריאות ואיזון הגוף.

👈לשם איזון הורמונלי יש לבחור תזונה מתאימה ודרך נכונה לאיזונם❣️

לסיכום, בעוד שלפעילות גופנית יכולות להיות יתרונות בריאותיים רבים ועשויה להשפיע לטובה על חוסר איזון הורמונלי מסוימים, חיוני לבקש הדרכה מאיש מקצוע בתחום הבריאות כדי לפתח תוכנית אימונים בטוחה ויעילה, ותמיד לשלב תזונה המותאמת לצרכים האישיים שלך.

מזמין אותך להכנס להדרכה שלי

וללמוד עוד על תזונה וירידה במשקל בריאה ושמירה על אורח חיים בריא

בלחיצה בלינק כאן https://bit.ly/3YWGne2

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *