טחינה – האם ולמה זה בריא?? ואיזה כדאי?

טחינה עשירה בשומנים חד בלתי רוויים ורב בלתי רוויים. מחקרים הראו שצריכת שומנים מסוג זה יכולה להוריד את רמות הכולסטרול המזיקות וכן להוריד את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. הסידן והמגנזיום בטחינה עשויים גם לפעול להורדת לחץ הדם באופן טבעי.

👈מה זה טחינה?

טחינה היא ממרח עשוי מטחינת זרעי שומשום. ובכן, אם אי פעם אכלת חומוס, אז אכלת טחינה. מלבד הגרעיני חומוסים, טחינה היא אחד המרכיבים העיקריים של החומוס.

טחינה היא הרבה יותר ממרכיב קטן מאחורי הקלעים. היא עמוסה בוויטמינים, חלבונים ושומנים בריאים. נפלאה כרוטב לסלט, או פשוט כממרח על טוסט, ערבוב טחינה עם ממתיק זה מעדן, בקיצור מתוק או מלוח, הטחינה עושה המון 😀

טחינה

להלן כמה יתרונות של אכילת טחינה:

1. זרעי השומשום, המרכיב העיקרי בטחינה, ידועים ביתרונותיהם הבריאותיים ללב.

ייתכן שהסיבה לכך היא שזרעי השומשום עמוסים בנוגדי חמצון, המגנים על התאים מפני נזקי רדיקלים חופשיים ומונעים מחלות לב וכלי דם.

2. זה עוזר לעזור להילחם בדלקות.

מתברר יותר ויותר שדלקת היא השורש של רוב המחלות הכרוניות. אבל, כמו שתזונה לקויה יכולה לגרום לדלקת, תזונה טובה יכולה להילחם בה.

נוגדי החמצון בטחינה, במיוחד ססמין וססמולין, יכולים לעזור להילחם בדלקת

3. הטחינה עמוסה בשומנים בריאים.

אל תתנו לתכולת השומן הגבוהה של הטחינה להפחיד אתכם – הכל שומנים בריאים ועוזרים לתזונה בריאה ומאוזנת.

4. זה מקור מעולה לסידן.

יש הרבה שמקשרים סידן ועצמות חזקות רק לחלב. אבל זה לא תמיד מדוייק

מבוגרים צריכים לשאוף לקבל כ-1,000 מ"ג סידן ליום. וזה לא חכם לבסס את הסידן רק מחלב מכיוון שלא תקבלו אותו מספיק אם בכלל ממקור זה.

5. טחינה גורמת לעור שלנו לזהור.

ההרכב התזונתי של הטחינה הופך אותה למתאימה במיוחד לתמיכה בבריאות העור.

כל השומנים הטובים בטחינה מגבירים את הספיגה של ויטמינים מסיסים בשומן כמו ויטמין A וויטמין E, שניהם חשובים למניעת סימני הזדקנות גלויים.

בנוסף, הטחינה מכילה אבץ, אבן בניין של הקולגן הכל כך חשוב לעור זוהר. קולגן הוא מה ששומר על העור שלנו אלסטי וגמיש.

6. טחינה היא גם מקור לברזל מהצומח. שמירה על רמות ברזל נכונות חשובה לחוזק השיער, העור והציפורניים.

בעוד שטחינה היא דרך טעימה להגביר את צריכת הוויטמינים והמינרלים שלנו, חשוב לזכור שכל היתרונות הגדולים שהיא מעניקה הם בהקשר של תזונה בריאה.

באופן כללי, השתדלו לאכול מזון מלא ותזונה מעובדת מינימלית, עם הרבה ירוקים והשתמשו בטחינה מעל, לבריאות מיטבית.

אז כיצד להוסיף טחינה לתזונה❓

עם טעם אגוזי עדין יותר, אפשר לאכול אותו ישר מהצנצנת, לערבב עם גרגירי חומוס לחומוס ביתי קלאסי, או למזוג אותו לבלילה לפינוק מתוק. אפשר לערבב אותו עם בזיליקום, בצל, שום וחומץ תפוחים לקבלת רוטב טחינה ירוקה תכליתי שתוכל לטפטף על ירקות צלויים כל השבוע. או שלבו אותו עם קקאו וממתיק לממרח בוקר מתוק. אפשר אפילו להשתמש בו כדי לתבל את הסנדוויצ'ים ולהכין עוגיות טחינה כיפיות.

אני ממליץ לשימוש יומיומי בטחינה מונבטת גולמית לא מחוממת, כך אפשר לקבל את מירב היתרונות התזונתיים מהטחינה.

ניתן להכין טחינה בייתית טעימה – להלן:

לשטוף היטב שומשום מלא לא קלוי.

להשרות כמה שעות במים, ואז ניתן להנביטו.

לטחון בבלנד עם מיץ לימון טרי, להוסיף מים כך שסהכ הנוזלים יהיו בערך ביחס של 3 כפות לרבע כוס טחינה גולמית או יותר אם רוצים יותר מימי. אפשר להוסיף פטרוזיליה ושום כתוש.

מוזמנים להכנס להכיר עוד את השיטה שלי😀

איתה עזרתי להרבה מאוד אנשים מרוצים שהגיעו לתוצאות מרגשות

ניתן ללחוץ כאן להדרכה עוצמתית עם טיפים בנושא איזון הגוף וירידה במשקל

יש ללחוץ כאן https://bit.ly/3YWGne2

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *